Mindenféle, ami feltölt, inspirál, meggyógyít

Pozitívra Hangoló

Listázzunk!

2015. december 31. - PH.Plusz

Listakészítésben jó vagyok, legyen szó akár az aktuális teendők összeírásáról, akár az előnyök és hátrányok összevetéséről. Az év utolsó napján meg ugye arról szokás listát gyártani, hogy milyen is volt az a 365 nap, amit magunk mögött hagyunk. Mi az évben az emlékezetes? Mire tanított?  Mit ismételnénk meg belőle? Kit és mit hozott az életünkbe? Milyen terveinket sikerült megvalósítani? 

Ami a megvalósított terveket illeti, azok között nálam egész a lista elején szerepel a blog elindítása. És bár még pár nap hiányzik a Pozitívra Hangoló életéből a teljes évhez, valamiféle mérleg azért vonható a 2015-ös évből. Merthogy a blog életében is voltak legek. 

1. 48 poszt

Majdnem minden hétre jutott egy - de igazából nem, mert az első félévben aktívabb voltam, gyakrabban jelentkeztem új bejegyzéssel, aztán beállt egy hozzávetőleges menetrend, és kb. 10 naponta született valami új. (Merthogy valami újat alkotni nem is olyan könnyű - egy-egy posztot olyan 2,5 óra alatt hozok össze általában, ha kicsit kutatni, képet keresni is kell hozzá, mint mondjuk a Berlineshez, akkor persze sokkal több.) 

 

2. 132 450 oldalletöltés

Sok? Kevés? Legyen pont elég! ;)

 

3. Több férfi, mint nő

Ez mondjuk meglepett, mert sokáig egyértelműen a női olvasók voltak többségben - év végére valahogy megfordult a trend. Talán a "Túlélőkészlet" hívószó az Index címlapján egész másfajta olvasnivalót sejtetett, és ezért is mozdultak rá inkább az erősebbik nem képviselői. Merthogy egyébként a virtuális világon kívül pont az a tapasztalatom, hogy a nők a befogadóbbak akár a betegség-gyógyulás, akár a pozitívra hangolás témakörét illetően. De örülök, ha a férfiak most rám cáfoltak, merthogy ők tették ki a látogatók 52,6 %-át, a nők pedig a fennmaradó 47,6%-ot.

 

4. 3:17

Átlagosan ennyit időzött egy olvasó az oldalon - már ha jól értem, amit a Google Analytics mondani akar. De az mindenképp látszik, hogy akit megfogott a tartalom az első pár mondatnál, az maradt, sőt, kicsit körülnézett még. 

 

5. Berlin a legkommenteltebb

Merthogy a Miért éppen Berlin? c. poszt alatt gyűlt össze a legtöbb komment, szám szerint 27. Érdekes, hogy pont egy ilyen szubjektív ajánló váltotta ki a leghevesebb érdeklődést, pozitív és negatív irányban egyaránt. A pozitívra hangolós dalok gyűjtésében jeleskedő posztok alá is gyűltek ám hozzászólások szép számmal, daljavaslatokkal, de elmaradtak a listavezetőtől.

 

6. Alaszkától Új-Zélandig

A Google azt mondja, hogy minden földrészről volt látogatója a blognak - na jó, az Antarktiszról nem. Ellenben Izland, Peru, Japán, a Dél-Afrikai Köztársaság mind-mind felkerültek a térképre. Hogy aztán valaki véletlenül keveredik-e Chiléből egy magyar nyelvű blog oldalra, vagy egyszerűen a magyarok mindenütt ott vannak, nem tudni, de minden esetre hello világ, jó tudni, hogy ilyen messzire szálltak a Budapesten írt gondolatok. 

 

7. 243 rajongó 

Mármint a Facebooon. És tudom, hogy ez nudli, mert hol van ez az Extreme Silver több százezres táborához képest, na de én nem is kérdeztem senkit, hogy akarja-e tudni, mi az indiánneve. Csak úgy szép csendben emelkedett a létszám, akik egy része személyes ismerős, viszont egy jó része nem. 

 

8. Halogatott témák

Jaj, hát ilyen sajnos van egy pár... Mert igen, erről is van listám. Nem is csak a fejemben. Mindenképpen akartam írni arról, hogy hogyan lehet közölni egy ilyen rendkívüli hírt családtagokkal, barátokkal, ismerősökkel, hogy éppen rákot diagnosztizáltak nálam. Vagy hogy hogyan alakul ez később, amikor már csak távolabbi emlék a betegség, de mégis életünk része, és ha úgy adódik, beszélni kell róla. És írni is kell. Erről mindenképp, mihamarabb. Ugyanígy asztalfiókban egy beszélgetés kedvenc dietetikusommal, aki mindenféle tanácsokat adna az egészséges táplálkozáshoz. És olyan filmeket is elkezdtem összegyűjteni, amik erőt adnak a gödörből kimászáshoz. 

Tervek tehát vannak - mit szóltok, melyikkel kezdjem 2016-ot? ;)

 

9. Legolvasottabb posztok

Hogy mi fért be a TOP 10-be? Váltogatják egymást a fajsúlyosabb és könnyedebb témák. És ez jó. Mert ez a blog célja is. A legolvasottabb posztot 23 426-an nézték meg mostanáig. Na és mi az? 

Itt a lista:

 

10. KÖSZÖNÖM!

Köszönöm  mindenkinek, aki csak egy percet is áldozott a blog olvasgatására az elmúlt évben. Pláne, ha visszajelzésével doppingszert adott nekem a folytatáshoz. Mert minden apró reakció igazi doppingszer. De a legfőbb motiváció az, ha csak egy ember is úgy gondolja, hogy neki segített, hogy olvasott tőlem valamit. És szerencsére akadt ilyen eset. 

Itt még egy visszanézés, akár 2015-re, ami egy csodás év volt, de holnaptól már előre tekintünk! ;)

img_20150730_172849.jpg

 

BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!

A bejegyzés trackback címe:

https://pozitivrahangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr668216150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása