Mindenféle, ami feltölt, inspirál, meggyógyít

Pozitívra Hangoló

Dalok, amik pozitívra hangolnak - VOL 2.

2015. június 17. - PH.Plusz

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de nekem a zene kell a napi működéshez. Ébredéshez valami megnyugtató dallam a rádióból, városban barangoláshoz valami a kedvencek közül, sportoláshoz mindenképp felpörgetős számok, elmélyült munkálkodáshoz pedig komolyzenei vagy lágyabb jazz-egyveleg. Aztán azt is megállapítottam itt már korábban, hogy a zene képes befolyásolni a hangulatunkat – vagy a hangulatunk a zenei választásainkat. És hogy kell, hogy legyen valamilyen H-Mood-lista (amiben H = Happy, azaz boldog) kéznél, ami tartósítja a jókedvünket. Hogy aztán a boldogság akár 100 napig tartson. 

Készült is egy szubjektív válogatás első nekifutásra, de hát ez már csak egy olyan gyűjtemény, amit folyton bővíteni kell. Például azért is, mert kommentekben érkeztek kiváló javaslatok. Meg azért is, mert jól tud jönni néha, ha ez embernek van egy pozitív töltekezésre alkalmas archívuma. 

Továbbra is áll a szabály, hogy a listán szereplő dalok sorrendje nem jelöl különösebb preferenciát, és abszolút szubjektív módon került mind a válogatásba. És persze továbbra is jöhetnek kommentben az újabb ötletek, mi férhet még fel a listára!

Akkor töltődjünk! 

 

1. Norah Jones: Sunrise 

Ha már az ébredést említettem... ahhoz például tökéletes lehet Norah Jones dala, és nem csak azért, mert a napfelkeltéről szól. 

 

 

2. Holly Cole Trio: I Can See Clearly Now

Nem akarnék leragadni az időjárási viszonyoknál, de hát az milyen szép már, mikor arról énekelnek, hogy most már minden tisztán látható, mert elvonult az eső? Ennek persze van egy pár változata, ez most itt egy - talán - kevésbé ismertebb. 

 

 

3. Dara Maclean: For Once In My Life

Pörgés kell a napba? Hallgasd meg ezt! Van benne élet... 

 

 

4. Robbie Williams: Mack The Knife 

Ki tudja, talán majd a Sziget mínusz akárhányadik napján esedékes koncertjén is elénekli Robbie, amit már előtte annyian - mind mondjuk Frank Sinatra, vagy Louis Armstrong. De Bicska Maxi megunhatatlan. 

 

 

5. Eurythmics: There Must Be An Angel 

Ha angyalok vigyáznak ránk, akkor nagy baj nem lehet. És ehhez nem is kell más, mint Annie Lennoxot hallgatni úgy 4 és fél percig. (Bevallom, nekem még az egykor szép reményűnek indult No Angels feldolgozása is bejön...)

 

 

6. Maroon 5: Sugar

Ja, hogy már a múltkori listán is volt egy Maroon 5 dal? Hát-hát. Ez már csak ilyen vidám nótákat gyártó zenekar lehet. De itt a klip sem utolsó: mindegy is, hogy valóban megleptek-e esküvőkön párokat, vagy csak eljátszották, a gondolat rendkívül kedves. Sőt, cuki. 

 

 

7. Punnany Massif: Élvezd 

Na kérem szépen, itt meg van mondva, hogyan kell boldogan élni. Nem bonyolult. Például: "Élvezd az életnek minden egyes percét / megérdemled az időt, hogy tartalmasan teljék!'' De a legjobb rím mégis a jégeső - Jäger-sör. (Nem, nem ironizálok, tényleg rajta van a lejátszási listámon a dal, mert bírom.)

 

 

8. Wellhello: Apuveddmeg

8 millió ember nem tévedhet. Merthogy már több mint 8 millió megtekintésnél jár Fluor és Diaz produkciója. Fülbemászó, trendi, vidám. Ez pont elég ahhoz, hogy fülig kergesse a szánkat. "Sima ügy, mint a herevasalás."

 

 

9. Deep Blue Something: Breakfast At Tiffany's

Az együttes nevében benne van, hogy "KÉK", és egy reggeliről dalolnak - máris kedvencem. És akkor még a filmes asszociációról nem is szóltam. De amiért mindenképp idekerül a dal: egy korábbi munkahelyemen néha YouTube-kívánságműsort játszottunk, és én sokszor pont ezt kértem. Vagy ha nem, akkor valaki nekem. Hogy javult a munkakedv utána? Naná! 

 

 

10. Video Killed The Radio Stars / Bossa Cover

Megnyugtató. Megmosolyogtató. Meghallgatandó. Mert kell ilyen is, ami kicsit más, mint a többi. És pláne más, mint az eredeti. 

 

 

... jönnek a pluszok, Tőletek - éppen ezért személyes kommentár nélkül, de abszolút helyeslően bólogatva: 

 

11. Paloma Faith: Upside Down

 

 

12. Israel "IZ" Kamakawiwo'ole: Somewhere Over The Rainbow

 

 

13. Derik Nelson: The Way It's Gonna Go

 

 

14. James Brown: I Feel Good

 

 

15. Mohamed Fatima: Ragyog a szívem

 

 

Vidám napot, a zenéken már nem fog múlni...! ;)  

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pozitivrahangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr287550228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LoveKills 2015.06.17. 14:18:55

Ennyi nyálas, nyálkás szart ritkán láttam egy rakáson. A Eurythmics még csak-csak, de a többi....

Bella Amoros 2015.06.17. 14:35:40

Hála Istennek az 8 millió nem annyi embert jelent (mert az már katasztrófa lenne), hanem 8 millió kattintást...

2015.06.17. 14:43:06

Vader - The art of war EP, és jól indul a nap. A fentiek meg csicskaságok:)

dr. mesterséges színezék 2015.06.17. 19:27:26

Nagyjából az ABBA-összes, aztán hosszú szünet után jöhet 1-2 a felsoroltak közül is.

Szakértő? Az nem volt... 2015.06.18. 08:04:06

Van Morrison: Bright side of the Road
Monthy Python: Alway look on the bright side of life
:D

Gringo 2016.01.10. 20:36:01

@LoveKills: James Brown neked nyálas sz@r?
Ember, legalább ne fitogtasd a kultúrálatlanságodat!
süti beállítások módosítása