Pozitívra Hangoló

Mindenféle arról, ami feltölt, inspirál, meggyógyít

Boldoggá tehet-e a Facebookon érkezett születésnapi gratuláció?
Boldoggá tehet-e a Facebookon érkezett születésnapi gratuláció?

„Maga a negyvenharmadik!” – ezt Erzsike néni mondta nekem egyszer, egykori kedves szomszédasszonyunk Nyíregyházán, amikor egy hétvégén épp a családnál időzve átkopogtam hozzá, hogy születésnapján köszöntsem, ő pedig mindjárt a mindig isteni süteményeivel kínált. A 43-as az én sorszámom lett volna a köszöntők hosszú sorában.

Ha Erzsike néni életében megadatott volna a virtuális világ kiteljesedése, kivált a Facebook megjelenése, és ...

"Te majd kézenfogsz és hazavezetsz"
"Te majd kézenfogsz és hazavezetsz"

Egész nap ez a dal járt a fejemben, pedig már elég régen hallottam. Mintha ezzel próbáltam volna hangolódni az esti Presser koncertre, remélve, hogy majd egyszer csak felcsendül a "Te majd kézen fogsz" is. Aztán a rég várt produkcióban - amire jegyet is alig kaptunk, az utolsó darabokat csíptük el, amik már nem is egymás mellé szóltak - egymást érték a vendégművészek, már-már egy Presser és barátai showműsorrá változott az este.

Amikor épp a Csík ...

Miért töltenek fel a coachingülések?
Miért töltenek fel a coachingülések?

Az íróasztalomon rámoltam, amikor kezembe akadt egy gépelt A/4-es lap. Elmosolyodtam, mikor felismertem, mi is ez. Gabi sorai voltak, a nálam folytatott coachingüléseinek tapasztalait összegezte, kicsit rólam írva ajánlást. A coachiskolában az egyik kedves oktatónk mesélt olyat, hogy vannak számára kedves üzenetek, fotók, emlékek, amiket lement egy általa „Smile File”-nak nevezett mappába, és ha épp egy kis motivációra van szüksége, körbenéz ebben a mappában.

...
Glutén: barát vagy ellenség?
Glutén: barát vagy ellenség?

Csak ételallergiám vagy érzékenységem ne legyen soha! – kívántam magamban, ha láttam, hogy mások lemondani kényszerülnek egy habos süteményről, egy hamburgerről vagy akár csak egy szelet kenyérről. 41 évig egészen jól megúsztam ezt a dolgot, de aztán a 42. évben felütötték a fejüket nem egészen normális bélpanaszok, amiket nem hagyhattam utánajárás nélkül. Az előtörténetemben akadt már némi tapasztalatom a kivizsgálásokkal, és ha most nem is ...

Díjat nyertem
Díjat nyertem

És ennek köze van a bloghoz! A Magyar Onkohematológiai Betegekért Alapítvány és a Magyar Újságíró Szövetség Egészségügyi tagozata közös pályázatot hirdetett újságíróknak. A rosszindulatú nyirokrendszeri megbetegedéssel kapcsolatban kellett cikket publikálni, lehetőleg olyat, ami felhívja a figyelmet a limfómákra, hiteles tájékoztatást ad a limfómás betegségekről és bemutatja a korszerű kezelési lehetőségeket, fókuszba helyezi a természettudományos ...

Deni története
Deni története

Amikor 2015 januárjában elindítottam a blogot, a betegségem és gyógyulásom akkor tíz éves történetének felidézésével, arra biztattam az olvasókat, hogy ha van köztük olyan, aki keresztülment hasonlón, ossza meg velem és a blog olvasóival saját tapasztalatait. Külön rovat is készült ehhez, "Bárki más" címen.

Bár visszajelzés érkezett több daganatos betegségből gyógyult olvasótól, csak kevesen szánták rá magukat, hogy egy blogposztban is közreadják, ...

Őrangyal injekciós tűvel
Őrangyal injekciós tűvel

Több okot is fel tudnék sorolni, miért jó, hogy blogot indítottam bemutatva benne a nyirokrákból való meggyógyulásom történetét,   kifejtve az egészséghez és betegséghez fűződő viszonyom, és próbálva rávilágítani arra, hogy mennyi fénypont lehet az életünkben, ha egészségesek vagyunk. Az egyik ilyen előny például az, hogy rátaláltam újra Andi nővérre. Egyszer csak kommentelt egy posztot a blog Facebook oldalán, mert felismert az illusztrációként ...

Kétségek közötti nyár
Kétségek közötti nyár

10 évvel ezelőtt – ez lehetett a leggyakoribb szófordulat itt a blogban tavaly. Merthogy vissza-visszaemlékeztem, hogy is volt az 2005-ben, amikor egyszer csak szemben találtam magam a Hodgkin-limfómával, a kemoterápiával, és a cseppent sem kívánt mellékhatásokkal. És pár hete megállapítottam, hogy idén azért is ritkultak a posztok, mert már nem sürgetnek például bizonyos dátumok, amik a gyógyulásom történetével kapcsolódhatnak össze.

Már nyár elején ...

Majdnem szenvedélyes teljesség
Majdnem szenvedélyes teljesség

Írásbeli házi feladatot kaptam a minap. És miután becsületes kisdiák lévén elvégeztem, jött a második forduló, hogy a leírtakat talán meg is oszthatnám a blogom felületén, hátha másokat is elgondolkodtat.

Pedig nem kell mélyen szántó gondolatokra számítani. Kaptam három szót, mondhatni, ezeket dobta a gép, a köréjük szőtt kérdéskörökkel, és az volt a dolgom, hogy elgondolkodjam róluk. Én pedig csak írtam, írtam, ami eszembe jutott róluk. 

Akár ...

Pozitívra Hangoló

Az ember akkor tanulja meg értékelni az egészség fontosságát, ha egyszer csak nincs. Magam is így voltam vele - 2005-ben a nyirokrákból sikerült meggyógyulnom. De sikerült! Ez a blog részben visszaemlékezés, de nagyobb részt mégis inspirálás arra, hogy hogyan lehetünk általában jól. Szóval pozitívra hangolni igyekszik. És reményeim szerint segíteni. Mert a gyógyulás után ezt érzem küldetésemnek.