Mindenféle, ami feltölt, inspirál, meggyógyít

Pozitívra Hangoló

10 élménymozaik a nyárról

2015. július 28. - PH.Plusz

Egy kósza pillanatra belegondoltam, hogy mindjárt ráfordulunk a nyár utolsó hónapjára. Meg aztán itt van a borússá lett időjárás. De ezen nyavalyogni csak egy percig ér, mert pont a lényeg vesz oda különben, hogy hát most van nyár, most kell kihasználni és örülni neki.

Megvan-e már az a pillanat a nyárból, ami jó eséllyel lehet akár a legszebb? Na inkább ezen gondolkodtam el. Mert azért élmények akadnak, még akkor is, ha nem is volt úgy igazából nyaralás még idén, legalábbis nem az az egy hétre / tíz napra messzebbre eltűnős fajta. Élménymozaikokból töltekeztem. És Nektek is ezt tudom javasolni: ha még várat magára a szabadság, vagy ha épp viharfelhők gyűlnének az égre, akkor fussátok át az élménymozaikokon. De tervezgetni a nyár még hátralévő klassz történéseit legalább ilyen hatással bír.

Én belepörgettem az Instagramon a képgyűjteményembe, hogy megkeressem azt a tíz fotót, ami leginkább elmondhatja, mitől jó a nyár. Ez a nyár. Vagy úgy általában mit szeretünk ebben a három röpke hónapban. A válogatás erősen szubjektív, és saját fotókra, pláne saját élményekre alapoz - de kíváncsi lennék, ki mivel egészítené ki. 

1. #nekemabalatonariviera

 

Kék ég, kék víz, majdnem még a hattyúk is kékek a kedvemért - ha már nem a piros a kedvenc színem...  ;) Már-már giccses, de pont ezért a látványért szeretünk újra elzarándokolni a Magyar Tengerhez. Még akár egy napra is - megéri. 

19411_970471483017354_4422404132363312558_n.jpg

 

2. #gasztroelmenyekkilatassal 

 

Maradjunk kicsit a Balatonnál, keressünk egy magaslati pontot, mindegy is, hogy Badacsonyban, vagy akár a déli parton a Kis-hegyen, biztos lesz ott egy vendéglő, de legalább egy borkóstolásra alkalmas hely, ahol egyszerre lehet élvezni a finom ízeket és a csodás panorámát. (Ez itt mondjuk épp Csopak - de tényleg bőséges a választék.)

img_20140730_211838.jpg

 

3. #vitorlatfel

 

Életemben először volt szerencsém vitorlázni ezen a nyáron, de feledhetetlen élmény marad. És ha az olyan egyszerű lenne, mennék újra, bármikor. Addig is elnézegetem a vitorlásokat messziről. 

img_20150607_112052.jpg

 

4. #fennajanoshegyen 

 

Van egy hely a fővárosban, ahová legalább egy évben egyszer biztosan elmegyek: a János-hegy. Mikor felülök a libegőre, mintha kikapcsolna a külvilág, egy idő után már csak a felvonók kattanása hallatszik a kötélpályán. És ránk tör a csönd. Meg a zöld. Meg a jó levegő. Aztán meg a távolban elterülő Budapest látványa. Idén egy rendkívüli előszületésnappal köttetett össze a kirándulás. 

img_20150605_003503.jpg

 

5. #vigyelel 

 

Azt hiszem, én épp futni voltam a Sóstói-tó körül, amikor megihletett a bicikli látványa - vágytam rá, hogy én is tekerhessek valamerre, a bicikli vigyen el magával, csak úgy. Hogy aztán pont ezt a nyugalmas pillanatot sikerüljön megtalálni. 

img_20150531_222118.jpg

 

6. #fesztivalnelkulnincsennyar

 

Lassan minden hétre jut egy fesztivál, pláne zenei, az ország különböző szegleteiben, úgyhogy még azt sem lehet mondani, hogy elérhetetlen messzeségben lennének a bulik. És nekem rendszerint nem is a koncertek jelentik a legfőbb vonzerőt, hanem egyszerűen a hangulat. Még a naplemente is egész más arrafelé. Ilyen volt például az EFOTT-on, Velencén. Az pedig biztosra vehető, hogy egy fesztiválon találunk pozitívra hangoló dalokat. 

img_20150716_204105.jpg

 

7. #johetegylimonade?

 

Létezhet nyár limonádé nélkül? És már az sem kell, hogy a citrom savanykás ízét keressük benne, mert van annyiféle és fajta, simán lehet akár édes is. Vagy meggyes-rozmaringos, mint ez itt, mint egyik kedvenc különleges példány.

img_20141010_222317.jpg

 

8. #fagyimania 

 

Emlékszem, valamikor nagyon régen, még csak 2 forint volt egy gombóc fagylalt. És volt egy fagyizóban mondjuk jó esetben öt-hatféle. De nem ám raffaello, velencei álom, meg bazsalikomos citrom! A csokoládé-vanília-puncs szentháromság mellé befért egy-két gyümölcsös íz, a pisztácia már igazi egzotikumnak számított. Ezzel szemben ma... És mostanság találhatunk gluténmentes, laktózmentes, sőt, cukormentes verziókat is, nincs felmentés, mindenki hódolhat most már a fagyimániának. És választhat akár levendulásat, Pannonhalmán kiváltképp. 

img_20150710_140759.jpg

 

9. #napraforgokavalkad

 

Hát nem klassz látvány, amikor az út mellett észrevesztek egy napraforgótáblát? És nem éreztek vágyat, hogy belegázoljatok? Én legutóbb megtettem, fényképezőgéppel felszerelve. 

img_20150712_170857.jpg

 

10. #azertvannakajobaratok

 

Lehetnek borús napok nyáron is, képtelenség mindig 100%-osan boldognak lenni - még annak sem sikerülhet feltétlen, aki esetleg abszolválta a 100 nap boldogság-projektet. Na de ilyen pillanatokban jönnek a barátok, pont, ahogy a nagy könyvben meg van írva, és minden a helyére kerül. 

img_20150707_153007.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pozitivrahangolo.blog.hu/api/trackback/id/tr327659658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása